22. ročník orientačního závodu pro zdravotně postižené

Rozpis k nahlédnutí zde

Orientační závod zdravotně postižených

Dne 1.5.2024 uspořádal oddíl OB TJ Opava 22. ročník orientačního závodu pro zdravotně postižené. Akce proběhla v areálu CSS a RÚ Hrabyně, kde v roce 1998 tato tradice začínala. Od té doby se akce konala na několika jiných místech, převážně v Opavě, ale i v dalších městech – v Krnově, Olomouci, Přerově a Zlatých Horách. Závod proběhl za pěkného slunečného počasí a všichni jeho účastníci mohli,díky velkému pochopení náměstka pana Mgr.Trojka, využít pohodlného zázemí ve vnitřních prostorách CSS.

Závodu se zúčastnilo 30 zdravotně postižených závodníků, kteří byli podle dlouhodobě ověřených kritérií (typ vozíku, věk, potřeba asistence) rozděleni do čtyř kategorií. Pátou kategorií byli příchozí závodníci (27 účastníků) bez zdravotního postižení, protože oddíl propaguje myšlenku, že závody zdravotně postižených by neměly probíhat izolovaně, ale v kontaktu s relativně zdravými sportovci, tedy s těmi, kteří měli v životě větší kliku.

Na závěr bylo provedeno vyhlášení nejúspěšnějších závodníků všech kategorií a jejich odměnění věcnými cenami, o které se velkou mírou zasloužilo Sdružení tělesně postižených. Součástí vyhlášení vítězů byl slavnostní akt, při kterém byli do virtuální Síně slávy uvedeni tři závodníci, kteří se účastnili již prvního ročníku a po 26 letech nechyběli ani na letošní startovní listině. Jsou to Alena Sroková, David Nanke a Petr Krystek. 

Jsme přesvědčeni, že závod všechny jeho účastníky uspokojil a že pořádání takových akcí má určitě smysl. Vedení oddílu děkuje závodníkům za jejich účast a skupině pořadatelů, členům i nečlenům oddílu, za jejich nadšení pro věc a výborně odvedenou práci.

Výsledky jsou uvedeny v systému ORIS:  https://oris.orientacnisporty.cz/…603

Příspěvek byl publikován v rubrice Netříděné. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.